Udskriv

Ramsløgskapers

Ramsløgskapers giver en skøn hvidløgssmag til mange retter. De kan bruges som almindelig kapers.
Ret Syltning, Konserering, Tilbehør, Urter
Køkken Dansk
Keyword Syltning, Ramsløg, Opskrift, Kapers, Blomster
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 35 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 100 g. ramsløgsfrø
  • Fint salt
  • 2 dl. æbleeddike
  • 1 dl. rørsukker eller sukker
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 4 kardommekapsler
  • 1 laurbærblad
  • 6 peberkorn
  • 1 tsk. sennepsfrø

Sådan gør du

  • Niv frøene stilkene, som dernæst skylles.
  • Sidder der lidt blomsterblade på fjernes de så vidt muligt.
  • Hæld ramsløgsfrøene i en skål eller fad, og dæk dem med salt.
  • Lad dem stå og trække i mindst 12 timer.
  • Dernæst skylles saltet af frøene, som hældes i et skoldet patentglas.
  • Kog æbleeddike, rørsukker, korianderfrø, kardommekapsler, laurbær, peberkorn og sennepsfrø op indtil sukkeret er opløst.
  • Køl lagen ned, og hæld den dernæst over ramsløgsfrøene.
  • Stil ramsløgskapersene i køleskabet og lad dem trække i mindst 7 dage inden du bruger af dem.
  • De kan holde sig i mange måneder i køleskabet.

Noter

Ramsløgskapers kan holde sig i køleskabet i ca. 12 måneder.