Go Back
+ servings
Udskriv

Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat bliver du med garanti afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat.
Ret Opskrift, Fjerkræ, Frokost, Salat, Høns, Kylling
Køkken Dansk
Keyword Hønsesalat, Kylling, Fjerkræ, Høne, Salater, Frokost
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 høne eller kylling
  • 1 groft hakket løg
  • 1 gulerod skåret i skiver
  • 1 porre skåret i ringe
  • 1 persillerod skåret i tern
  • 1 helt hvidløg groft hakket
  • 1 laurbærblad
  • 5 stilke timian
  • 5 peberkorn
  • Vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 1 – 2 spsk. Dijonsennep
  • Saften fra ½ - 1 citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk bronzefennikel

Sådan gør du

  • Start med, at fjerne skindet fra hønen. Dette gøres ved, at lirke et par fingre ind under skindet fra bagenden af. Langsomt kan skindet næsten trækkes af hønen. Nogle steder er det nødvendigt, at skære det fri.
  • Rens skindet for så meget fedt som muligt. Skær det fra der ikke er skind.
  • Læg skindet på en bradepande med bagepapir på.
  • Sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 25 minutter, indtil det er sprødt.
  • Tag det ud og dup det tørt for fedt.
  • Lad det køle ned, og skær det i store stykker. Sæt det til side.
  • Kom høne, løg, gulerod, porre, persillerod, hvidløg, laurbærblad, timian, salt og peberkorn i en stor gryde. Dæk det med vand, som koges op. Skru ned for varmen til lavt blus og lad hønen simre i ca. 45 minutter indtil den er mør.
  • Tag den op af gryden og lad den køle ned.
  • Pluk kødet af hønen og sorter små ben fra.
  • Du kan vælge, at røge halvdelen af kødet på grillen. Jeg har brugt en kuglegrill til det, hvor jeg kom kødet i et foliefad og smed vådt træflis direkte ovenpå kullene. Kødet blev røget i ca. 6 – 7 minutter, hvorefter det blev blandet med resten af kødet. Bruger du en gasgrill kan du komme træflisen i en røgboks som sættes på risten.
  • Bland mayonnaise, creme fraiche og dijon sennep sammen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Tag ca. 1/3 af og hak det fint. Bland det i dressingen.
  • Kom hønsesalaten i en skål.
  • Drys det hakkede hønseskind over og pynt med masser af frisk dild og bronzefennikel.

Noter

Hønsesalaten kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet.