Udskriv

Nordiske ostespelt kugler

Ret Nordisk / Italiensk
Køkken Forret
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 43 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • dl. perlespelt
  • 3 dl. hønsefond
  • 1 nip safran
  • 2 tsk. salt
  • tsk. Ras el Hanout
  • 50 g revet Gammel Knas
  • Ca. 50 – 100 g Gammel Knas skåret i tern af ca. 1 x 1 cm.
  • Mel
  • 2 piskede æg
  • Pankorasp
  • 2 dl 18 % creme fraiche
  • 1 – 2 spsk. frisk hakket koriander
  • 6 – 10 mynteblade fint hakket

Sådan gør du

  • Kom hønsefond, salt og safran i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt perlespelt og lade det simre i 20 – 25 minutter. Hvis der er noget væde hældes det fra, og kom gryden tilbage på blusset ved lav varme uden låg, og lad den sidste væde fordampe.
  • Når perlespelten er kølet lidt ned presses yderligere resterende væde ud med hænderne.
  • Sæt den kogte perlespelt i køleskabet til næste dag.
  • Bland creme fraiche, hakket koriander og mynte sammen. Smag til med salt. Lad det stå, at trække til næste dag.
  • Bland 50 g revet Gammel Knas og Ras El Hanout i perlespelten.
  • Tag en klump perlespelt op i hånden på størrelse med en stor bordtennisbold. Tryk den flad og læg et tern Gammel Knas i midten. Form massen til en kugle.
  • Gør det samme med de øvrige. Du får ca. 8 – 9 kugler.
  • Vend nu kuglerne i mel, dernæst piskede æg og til sidst pankorasp.
  • Frituresteg kuglerne i ca. 2 minutter ved 180 grader og server dem med dippen.