Udskriv

Stenbiderrogn og pocheret æg

En nem og let frokost- eller forret der med frisk stenbiderrogn hylder forårets første måned.
Ret Forret, Frokost, Fisk, Skaldyr,
Køkken Dansk
Keyword Stenbiderrogn, Forret, Pocheret æg, rejer, frokost,
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 8 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 æg
  • Frisk hakket bronzefennikel eller toppen af en fennikel
  • 2 blade frisk hakket ramsløg
  • 4 tsk. hvidvins balsamico
  • Røget salt eller sort salt
  • 2 spsk. renset stenbiderrogn
  • 2 spsk. fjordrejer vadehavsrejer eller små rejer i lage
  • Husholdningsfilm gerne til microovn

Sådan gør du

  • Riv et pænt stykke husholdningsfilm af og smør den med lidt madolie.
  • Slå ægget ud, midt på husholdningsfilm.
  • Drys ægget med frisk hakket bronzefennikel og ramsløg.
  • Hæld hvid balsamico over og drys med salt.
  • Fold alle hjørner af husholdningsfilmen op og bind eller bind noget rundt om toppen, så det danner en lille pakke.
  • Sæt en gryde over med vand, som koges op.
  • Læg pakkerne med æggene i vandet, og lad dem kog i 3 – 5 minutter.
  • Du kan følge med i processen, hvor hviden skal være fast men en blød blomme i midten.
  • Når de er færdige pakkes de ud og placeres på en tallerken.
  • Kom rejerne på ægget og stenbiderrognen.
  • Server evt. med ristet rugbrød til.

Noter

Man kan også blanchere friske grønne asparges, og placere dem først på tallerkenen og dernæst det pocherede æg ovenpå.