Udskriv

Ingefærsmåkager

Ønsker du en mindre portion kan du halvere den. Og ønsker du, at småkagerne får mere ingefær smag kan du vælge at komme 4 spsk. i.
Ret Dansk
Køkken Bagværk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 33 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 500 g. mel
  • 75 g. smør
  • 187 g. lyst rørsukker
  • 2 - 4 spsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. natron
  • 2 spsk. dansk honning
  • 3 æg
  • 2 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Kom mel, rørsukker, ingefær og natron i en skål, og hak smørret heri, hvorefter honning og æggeblommen tilsættes.
  • Dejen æltes godt sammen.
  • Rul den ud i pølser i tykkelsen som en 5 krone.
  • Pak dem hver for sig ind i film, og sæt dem på køl i 3 – 4 timer eller natten over, da den er nemmere at arbejde med.
  • Skær dejrullerne i skiver af ca. 3 – 5 mm. Sørg for kun, at have en rulle dej ude af køleskabet af gangen. Hvis de begynder, at få stuetemperatur er de svære, at skære ud.
  • Læg skiverne på en bageplade med bagepapir på.
  • Bag dem i ovnen i ca. 6 – 8 minutter ved 200 grader, uden varmluft.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned inden de kommes i en lufttæt beholder.