Udskriv

Rødkål - Den hjemmelavede

Ret Dansk
Køkken Tilbehør
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 rødkål ca. 1 – 1 3 kg
  • 2 spsk. andefedt eller smør
  • ½ dl. balsamico eddike
  • ½ dl. rødvin
  • Saften fra en appelsin
  • 8 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1 – 3 spsk. honning
  • ½ spsk. salt

Sådan gør du

  • Fjern de dårlige blade fra rødkålen.
  • Del rødkålen i to eller fire, og snit den så du får strimler.
  • Varm en gryde op ved svag varme og kom andefedtet eller smørret i. Lad det smelte.
  • Tilsæt rødkålen, som vendes flere gange så fedtet dækker alt rødkålen.
  • Kom de øvrige ingredienser i, på nær honning og salt, og læg et låg på gryden.
  • Lad rødkålen simre ved svag varme i ca. 40 minutter. HUSK jævnligt at vende rødkålen.
  • Smag til med honning og salt.
  • Kom rødkålen på skoldede glas der enten er skyldet i atamon eller vodka.
  • Kom låg på og sæt dem i køleskabet.
  • De bør kunne holde sig i mange måneder, sålænge du bruger en ren ske, hver gang du tager noget af kålen.