Hjemmelavet rødkål er vanvittig nem, at lave og får den smag man selv ønsker den skal have. Rødkålen smager fantastisk til både andesteg og flæskesteg.
Ret Dansk
Køkken Tilbehør
Forb. tid 20minutter
Tilb. tid 45minutter
Samlet tid 1time5minutter
Forfatter Søren
Ingredienser
1rødkål ca. 1 – 13 kg
2spsk.andefedt eller smør
½dl.balsamico eddike
½dl.rødvin
Saften fra en appelsin
8hele nelliker
1stjerneanis
1kanelstang
1– 3 spsk. honning
½spsk.salt
Sådan gør du
Fjern de dårlige blade fra rødkålen.
Del rødkålen i to eller fire, og snit den så du får strimler.
Varm en gryde op ved svag varme og kom andefedtet eller smørret i. Lad det smelte.
Tilsæt rødkålen, som vendes flere gange så fedtet dækker alt rødkålen.
Kom de øvrige ingredienser i, på nær honning og salt, og læg et låg på gryden.
Lad rødkålen simre ved svag varme i ca. 40 minutter. HUSK jævnligt at vende rødkålen.
Smag til med honning og salt.
Kom rødkålen på skoldede glas der enten er skyldet i atamon eller vodka.
Kom låg på og sæt dem i køleskabet.
Noter
De bør kunne holde sig i mange måneder, sålænge du bruger en ren ske, hver gang du tager noget af kålen.