Udskriv

Kammusling med kryddersmød

Kammuslinger bagt i egen skaller sammen med en fantastisk kryddersmør er en super nem og smagfuld appetizer.
Ret Fisk, Skaldyr, Forret, Appetizer, Opskrift
Køkken Fransk
Keyword Kammusling, Kryddersmør, Forret, Skal, Skaldyr
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 32 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 kammuslinger i egen skal eller skaller og kammuslinger
  • Fint salt og sukker
  • 100 g smør
  • Ca. 1/4 tsk. chipotle
  • tsk. røget paprika
  • 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
  • Skallen fra en citron
  • 1 knust fed hvidløg
  • Arla Unika Kry ost
  • Frisk dild

Sådan gør du

  • Drys kammuslingerne med salt og lidt sukker på begge sider 1 - 2 timer før tilberedning.
  • I mellem tiden laves den perfekte kryddersmør.
  • Tag smørret ud af køleskabet en time inden, så den er til at have med at gøre.
  • Bland chipotle, røget paprika, bronzefennikel, hvidløg og revet citronskal i smørret. Bland det godt sammen, og smag om der skal tilsættes mere at de øvrige ingredienser.
  • Kom smørret på et stykke selofan og rul det til en pølse, som stilles i køleskabet.
  • Ved tilberedning skæres 2 - 3 skiver kryddersmør af til hver kammusling. Placer skiverne ovenpå kammuslingerne.
  • Sæt kammuslingerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 - 12 minutter. Sørg for, at skallerne ligger så vandret og stabilt som muligt. Brug f.eks. noget stanniol til, at sørge for dette.
  • Tag kammuslingerne ud af ovnen og riv lidt Arla Unika Kry over og kom lidt dild på toppen.
  • Server kammuslingerne med en lille stykke rigtig godt brød til.