Udskriv

Porchetta af lam

Porchetta er en vidunderlig italiensk ret, der minder om sammenrullet flæskesteg.
Ret Opskrift, Lammekød, Svinekød, Grill, Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Porchetta, Lammekød, Svinekøde, Slag, Grill,
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Porchetta

  • 1 lammeslag
  • 4 - 6 rosmarinkviste
  • 4 basilikumkviste
  • 6 timiankviste
  • 1 - 2 hakkede skalotteløg
  • 3 fed hakket hvidløg
  • Skallen fra en økologisk eller usprøjtet citron
  • Saften fra ½ citron
  • Flagesalt og peber
  • Kødsnor

Lage til drypbakke

  • 2 dl. hvidvin
  • 3 dl. vand
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 hakket gulerod
  • 1 hakket bladselleri
  • 1 stjerneanis

Sådan gør du

Porchetta

  • Start med, at ridse slaget på fedtsiden i harlekintern, hvorefter det drysses med flagesalt, vend dernæst slaget med kødsiden opad.
  • Pil rosmarin, basilikumblade og timian fra kvistene.
  • Hak rosmarin og timian, som drysses over slagets kødside. Drys basilikum blade, citronskal, hakket skalotteløg og hvidløg over slagets kødside.
  • Hæld saften fra citronen over, og slut af med, at drysse flagesalt og frisk kværnet peber over.
  • Rul slaget stramt og bind det med kødsnoren, så porchettaen holdes samlet.
  • Tilbered porchettaen ved indirekte varme på grillen, som både kan være gas- eller kulgrill. Sørg dog for, at temperaturen ikke bliver højere end 180 grader. Tilberedes den i ovnen så sæt ovnen til 160 grader, hvor lamme porchettaen ligger på risten med en fad under sig med lagen i.
  • Placer drypbakken mellem brænderne eller kullene, og porchettaen over.
  • Undervejs hældes væden fra drypbakken over porchettaen hver 20 minut, hvor den samtidig vendes.
  • Lad porchettaen grille i ca. 60 - 90 minutter afhængig af dens størrelse eller indtil den kernetemperatur er på 62 grader.
  • Såfremt der bruges svinekød skal den have op til 3 - 4 timer og en kernetemperatur på 72 grader.
  • Lad den dernæst hvile.
  • Såfremt sværene ikke er tilpas sprøde kan man give porchettaen direkte varme mens den vendes jævnligt.

Lage til drypbakke

  • Kom alle ingredienser i et fad eller en drypbakke, som placeres under porchettaen.
  • Efter tilberedning kan man blende lagen, som kan bruges til den skønneste velsmagende sauce.

Noter

Man kan sagtens bruge et svineslag i stedet for lammeslag.