Udskriv

Koldskål Den Hjemmelavede

Hjemmelavet koldskål kan ikke kan sammenlignes med købe koldskål, da den hjemmelavede smager langt bedre end den købte.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Koldskål

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 rørsukker eller sukker
  • ½ vaniljestang
  • ½ l. kærnemælk
  • ½ l. yoghurt
  • Skallen fra en økologisk eller usprøjtet citron
  • Saften fra ½ citron
  • 1 bakke jordbær

Ristede havreflager

  • 3 dl. havregryn
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • 1 nip salt

Sådan gør du

Koldskål

  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt sukker for, at løsne kornene.
  • Kom sukker, vaniljekorn og æggeblommer i en skål.
  • Pisk det til en lys æggesnaps og indtil det meste af sukkeret er opløst.
  • Hæld dernæst kærnemælken i, mens der fortsat piskes, og til sidst yoghurten.
  • Kom citronskal og citronsaft i, og smag til om der skal mere citron i efter ens egen smag.
  • Fjern stilken fra jordbærerne, som skæres i skiver, og serveres sammen med koldskålen.

Ristede havreflager

  • Rist havregrynene på en middelvarm pande. Pas på de ikke bliver for sorte.
  • Når de er nogenlunde ristede kommes først honning ved, hvor der røres rundt og dernæst smørret.
  • Tilsæt til sidst salt.

Noter

Hjemmelavet koldskål kan holde sig i køleskabet ca. 3 - 4 dage.