Udskriv

Oksegryde i det fri

Ret Grill
Køkken Dansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 - 1½ kg. hel blovklump
  • 1 flaske ale
  • 5 dl. grøntsagsfond
  • 2 rødløg
  • 2 zittauerløg
  • 2 - 4 banan skalotteløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 stk. bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 store snack peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk oregano
  • 5 stilke løvstikke
  • 1 hel chipotle
  • ½ tsk. chipotle pulver
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 4 - 8 hele majskolber
  • Brød

Sådan gør du

  • Tænd grillen eller fyr op i bålstedet. (Eller ovnen)
  • Skræl og skær alle løg i tynde både.
  • Skræl hvidløgsfedene og behold dem hele.
  • Skær toppen og den trævlede bund af forårsløgene.
  • Del snackpeberne og fjern kernerne.
  • Skræl gulerødderne, som deles og skæres i stykker af ½ cm.
  • Bladselleri skæres ligeledes i ½ cm stykker.
  • Vask krydderurterne.
  • Sæt den store støbejerngryde over kullene eller bålet. Hæld en pæn slat olie i.
  • Når olien er varm kommes løgene i. Lad dem få lidt farve mens der røres rundt. De må ikke blive sorte, men lettere karameliseret for, at få sødmen frem.
  • Tilsæt gulerødder og bladselleri, og lad dem få lidt farve.
  • Skub enten gryden til side, eller tag den af.
  • Grill forårsløg og de halve pebersnacks, som dernæst kommes i gryden.
  • Åbn øllet, hæld et glas op til en selv, resten kommes i gryden sammen med grøntsagsfonden.
  • Brun den hele bov ved, at give den 2 - 3 minutter direkte over kullene. Når den har fået en smuk stegeflade tages den af, og lægges ovenpå krydderurterne.
  • Sørg nu for, at gryden stilles indirekte, dvs. ikke direkte over kullene, hvor den med låg skal stå i 3 timer ved ca. 150 grader. Husk, at sætte låg på grillen.
  • minutter inden servering skæres de grønne asparges i mindre stykker og tilsættes retten.
  • Inden servering vendes majskolberne direkte over kullene. Husk at vende dem.
  • Server dem med smør og noget godt brød til.