Udskriv

Tiramisu

Ret Dessert
Køkken Italiensk
Keyword Dessert, Kaffe
Forb. tid 35 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 6
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 450 g. mascarpone
  • ½ - 1 dl. god mørk rom kan udelades eller erstattes af andet spiritus
  • 4 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • ½ god stang vanilje som Bourbon
  • 100 g. rørsukker
  • 200 g. ladyfingers
  • 2 dl. stærk kaffe
  • ½ bakke jordbær

Sådan gør du

  • Lav 2 - 3 dl. stærk kaffe, som køles ned.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med rørsukkeret.
  • Kom rørsukker og æggeblommer i en skål, som piskes godt sammen til en cremet og luftig masse.
  • Pisk mascarponen sammen med rommen. Tilsæt evt. det halve rom først og smag dernæst til.
  • Vend mascarponen sammen med sukkermassen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i tiramisucremen.
  • Dyp ladyfingerne i kaffen, som lægges i bunden af en form. Undlad, at lade dem ligge i kaffen, da der derved bliver for bløde.
  • Hæld dernæst et lag mascarponecreme ovenpå ladyfingeres, og læg et ny lag ladyfingers, indtil toppen er nået. Slut af med mascarponecreme.
  • Sæt tiramisuen på køl et par timer eller indtil næste dag.
  • Skær jordbærerne i skiver, som lægges ovenpå tiramisuen inden servering.