Udskriv

Grillet krokodille hale

Hvis man ikke har mulighed for, at købe krokodillehaler kan man bruge kyllingefileter. De skal have ca. 15 - 20 minutter på grillen afhængig af størrelsen.
Ret Opskrift, Hovedret, Fjerkræ, Fisk, Grill
Køkken Australsk
Keyword Krokodille, Hale, Grillet, Grill, Fjerkræ, Kylling
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Grillet Krokodillehale

  • 2 krokodillehale fileter kan erstattes med kyllingefileter
  • 6 fint hakkede ramsløgsblade
  • 1 bundt hvide asparges
  • dl. stout øl

Ramsløgshollandaise sauce

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 skalotte løg skåret i små tern
  • 1 dl. hvidvin eller hvidvinseddike
  • 10 fint hakket ramsløgsblade
  • 250 g. klaret smør

Sådan gør du

Grillet Krokodillehale

  • Salt krokodillehalerne, som kommes i en frost pose sammen med øllet og de fint hakkede ramsløgsblade. Lad det marinere et par timer i køleskabet.
  • Inden de grilles, duppes de tørre.
  • Aspargeserne skrælles fra hovederne og ned. skær bunden af.
  • Vend dem i olie, og grill dem direkte i 2 - 4 minutter.
  • Krokodille fileterne grilles kort på hver ved direkte varme på grillen så de får farve.
  • Dernæst grilles de ved indirekte varme i ca. 4 - 6 minutter på hver side.

Ramsløgshollandaise sauce

  • Kom skalotteløget og hvidvinen i en lille gryde med låg på. Lad det simre ved middelvarme i 10 minutter. Hvorefter låget tages af. Kog det ind til der er 1/3 tilbage.
  • Lad det køle lidt af, hvorefter æggeblommerne kommes ved.
  • Pisk alt hvad du kan til massen begynder, at skumme og tykne en smule.
  • Tilsæt nu den klarede smør i en tynd stråle , mens der fortsat piskes.
  • Når saucen er den ønskede tykkelse blandes de fint hakkede ramsløg i.

Noter

Krokodillekød minder lidt om kyllingekød i smag, men konsistensen minder nærmere om havtaske.