Udskriv

Dampet torsk med grønt

Dampet torsken med grøntsager, og serveret med en god gammeldags sennepssovs er en dejlig nem ret, at tilberede.

Ret Fisk, Saucer, Hovedret, Forret
Køkken Dansk
Keyword Opskrift, Torsk, Dampet, Sennepssovs, Kogt
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Dampet Torsk

  • 4 to rskefileter af 150 g.
  • 2 porre
  • 1 glaskål
  • 1 fennikel
  • 1 stort bundt dild
  • 25 g. smør
  • dl. hvidvin
  • Salt og peber

Senneps sovs

  • 40 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk
  • Lagen fra torsken
  • 3 - 4 tsk. fiskesenneps mel
  • Vand
  • Saft fra ½ citron
  • Salt

Sådan gør du

Dampet Torsk

  • Start med, at fjerne evt. ben fra fileterne.
  • Salt torskefileterne 1 time inden tilberedning.
  • Skær toppen af porrerne. Den hvide del halveres og skæres i tynde skiver.
  • Glaskålen skrælles og skæres i små tern.
  • Toppen af fennikellen hakkes fint. Resten, det nederste skæres i små tern.
  • Dilden hakkes fint.
  • Placer alle grøntsagerne på nær dild og den fint hakkede fennikel top i fadet, som drysses med salt og peber.
  • Hæld hvidvin ved og kom små tern af smør ved.
  • Læg torskefileterne ovenpå grøntsagerne og drys dild og fennikel top ovenpå.
  • Tag et stykke bagepapir, som krølles og vædes med vand. Læg det ud over fileterne og grøntsagerne som et låg.
  • Sæt fadet i ovnen ved 150 - 170 grader i 25 minutter.

Senneps sovs

  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Skru dernæst op på middel varme, og tilsæt melet. Lad det falde til bunds, hvor man dernæst pisker det sammen med smørret.
  • Hæld lagen fra den dampede torsk gennem en sigte, som hældes i mel og smør.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der piskes indtil sovsen har den ønskede konsistens. Den må gerne være tyk.
  • Smag til med salt, peber og citron saft.
  • Hæld fiskesennepsmelet i en lille beholder og hæld lidt vand ved. Bland det godt sammen til en tyk masse.
  • Tilsæt massen lidt af gangen i sovsen, indtil den ønskede smag er der.

Anretning

  • Læg en spsk. grøntsager i bunden af en dyp tallerken. Placer et stykke torsk ovenpå. Hæld lidt sennepssauce over torsken og server.

Noter

Et stykke medbrød vil gå godt til retten.