Udskriv

Brændte løgblade og rogn

Mayonnaise, stenbiderrogn og brændte løgskaller er en forrygende appetizer
Ret Appetizer, Fisk, Rogn, Opskrift
Køkken Dansk
Keyword Stenbiderrogn, Forret, Mayonnaise, Opskrift
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 spsk. stenbiderrogn
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 zittauerløg
  • 4 tsk. ramsløg mayonnaise
  • 2 tsk. mayonnaise
  • 1 tsk. porre aske

Sådan gør du

  • Start med, at salte stenbiderrognen, såfremt fiskehandleren ikke har gjort det.
  • Skræl løgene og del dem på langs.
  • Varm en pande op med lidt olie på.
  • Steg løgene på skæresiden indtil de er meget mørke.
  • Sæt dernæst løgene i ovnen i 10 minutter ved 150 grader for, at tilberede dem.
  • Tag løgene ud af ovnen og skil dem ad i løgbåde.
  • Ryg stenbiderrognen ved, at lægge dem i en sigte, som placeres i en gryde. Læg stanniol over gryden. Fyld røgpistolen og fyld gryden med røg, og læg stanniolen godt over den. Lad stenbiderrognen stå et par minutter og gentag processen 3 - 4 gange.
  • Som alternativ kan en gryde bruges, hvis man ikke har en røgpistol.
  • Hæld lidt røgsmuld (kan købes i byggemarkeder, fiskehandlere m.fl. steder) i bunden af gryden, som stilles på komfuret ved lavt blus. Når smuldet begynder, at ryge placeres sigte i gryden med stanniol over. Lad det røge i ca. 5 minutter.
  • Bland mayonnaisen med porreasken.
  • Fyld ca. ½ - 1 tsk. ramsløgsmayonnaise i bunden af hver løgblad.
  • Kom ca. ½ tsk. porreaske mayonnaise ovenpå.
  • Læg 1 tsk. stenbiderrogn på toppen.

Noter

Man kan dagen forinden tilberede mayonnaisen.