Udskriv

Blinis

Ret Bagning
Køkken Russisk
Keyword Blinis, Rogn, Russisk
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 150 g. hvedemel
  • 150 g. boghvedemel
  • 3/4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg delt i hvider og blommer
  • dl. yoghurt
  • ½ dl. lunkent vand
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, boghvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.
  • Tilsæt yoghurt, æggeblommer og vand og rør det sammen til en dej.
  • Sæt det til side i 30 - 60 minutter.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  • Smelt smørret som vendes i dejen. Dejen er meget kompakt.
  • Bag små blinis på enten en blinis pande, eller tefalpande, hvor de ikke skal være større end 10 - 12 cm. i diameter. Jeg brugte et par metalforme for, at gøre dem rundere.