Go Back
+ servings
Udskriv

Vadehavs HotDog af østers

En alternativ HotDog opskrift er med brioche brød, friterede østers, sprød grønkål, sauce tartare, havtorn mayonnaise og ørred rogn.
Ret Fisk, Brød, Forret, Appetizer, Opskrift, Skaldyr
Køkken Dansk, Amerikansk
Keyword HotDog, Østers, Fisk, Skaldyr, Rogn, Pølser
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 12 friske østers eller en dåse røgede østers (hvis du ikke kan få friske)
  • dl. mel
  • 2 tsk. chipotle kan erstattes med røget paprika og chilipulver
  • 1/4 tsk. salt og peber
  • 2 æg
  • dl. pankorasp kan erstattes med almindeligt rasp
  • 1 dl. neutral madolie som f.eks. solsikke vindruekerne, peanut.
  • 2 brioche brød
  • 2 spsk. sauce tartare
  • ½ dl. mayonnaise
  • 1 spsk. havtornsaft kan erstattes med 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sprøde grønkålsblade
  • 1 spsk. syltede rødløg
  • 2 tsk. ørredrogn eller stenbiderrogn
  • Frisk dild

Sådan gør du

  • Åbn østersene og lugt til dem for, at tjekke friskheden. Lugter de ikke af frisk hav kasseres de. Tag østersene ud af skallerne og læg dem på en tallerken indtil de skal tilberedes.
  • Bland mel, chipotle og salt og peber sammen i en dyb tallerken.
  • Slå æggene ud i en anden dyb tallerken og pisk dem sammen med f.eks. en gaffel.
  • Pankoraspen hælde ud i en tredje tallerken.
  • Hæld olien i en stegepande, som sættes til over middelvarme.
  • Vend østersene i mel, dernæst i æg, og til sidst i pankoraspen.
  • Steg dem gyldne i den varme olie, i ca. 5 minutter hvor de vendes efter et par minutter. De skal have en gylden farve.
  • Bland mayonnaisen med havtornsaften.
  • Varm evt. brødene og skær dem næsten igennem på langs.
  • Smør et lag havtornmayonnaise i bunden af brødet.
  • Kom de friterede østers i, hvorpå sauce tartaren hældes på.
  • Læg flere grønkålblade i kanten, og kom syltede rødløg over sauce tartaren.
  • Slut af med ørredrogn og dild.

Noter

Brioche brød kan man også købe i flere supermarkeder, eller bruge almindelig hotdog brød.