Udskriv

Oksehalesuppe

Oksehalesuppe er en ren klassiker, der smager super godt.
Ret Opskrift, Hovedret, Suppe, Oksekød, Simreret
Køkken Dansk
Keyword Oksehale, Suppe, Simreret, Oksekød
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 4 timer
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 kg. oksehaler
  • 2 porre
  • 4 gulerødder
  • 1 knoldselleri
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 glaskål
  • 3 dl. rødvin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 4 stk cherry tomater
  • Bouquet garnie af Frisk timian persillekviste og 3 laurbærblade
  • 10 peberkorn

Sådan gør du

  • Mariner oksehalerne i rødvinen aftenen inden det tilberedes (dette hjælper med, at mørne halerne).
  • På selve dagen, sies rødvinen fra halerne, men gem 2 dl.
  • Dup halerne tørre og drys salt og peber på dem.
  • Brun dem i gryden eller på en pande på alle sider.
  • Skræl knoldselleri og gulerødder. Halver knoldsellerien som skæres i grove tern. Halvdelen af gulerødderne skæres i skiver. Gem halvdelen af knoldselleri og gulerødder.
  • Rens en porre og skær den i skiver. Den anden gemmes.
  • Løget og hvidløg skrælles og skæres i tern.
  • Sauter grøntsagerne i gryden ved middel varme.
  • Tilsæt tomatpuréen og svits det kort for, at få bitterheden ud.
  • Kom halerne ved sammen med tomater, og hæld de 2 dl. rødvinsmarinade ved, som koges op.
  • Dæk halerne med vand, og lad nu retten simre under låg i 2 - 3 timer.
  • Hvis du har tid, er det en god ide, at stille gryden på køl til næste dag, da den kun bliver bedre af, at trække.
  • Fjern 2/3 af fedtet der har samlet sig øverst i suppen.
  • Si suppen og tag halerne fra.
  • Hæld suppen tilbage i den rengjorte gryde.
  • Du kan nu fjerne noget af kødet fra flere haler, eller selv lade gæsterne sidde med de skønne haler og gnave i dem.
  • Skær de resterne rodfrugter og glaskålen i pæne mindre tern. Porren deles og skæres i skiver.
  • Hvis du anretter i en dyb tallerken eller skål blancher da gulerødder og knoldselleri ved, at hælde kogende vand over og lad dem stå i 5 minutter for, at de bliver let tilberedt.
  • Hvis du serverer i gryde eller suppeterrin kommes grøntsagerne op i suppen som simrer i 15 minutter inden servering.

Noter

Ved anretning i tallerken eller skål kommes en mindre portion rodfrugter, glaskål og porre sammen med et par mindre stykker kød fra halerne i bunden af tallerkenen.
Hæld suppen ved, og top med en mindre hel hale og drys med porre.