Go Back
+ servings
Udskriv

Chili Con Carne den allerbedste opskrift

Chili con Carne er en fantastisk nem måde, at lave en lækker gryderet på, som alle i familien vil elske. Man bestemmer selv om den skal være mild eller stærk.
Ret Hovedret, Oksekød, Simreret, Grøntsager
Køkken Amerikansk
Keyword Chili con carne, gryderet, lækker, vidunderlig, chili, hovedret, opskrift
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Chili Con Carne

  • 500 g hakket oksekød gerne af god kvalitet
  • 1 dl. tørrede pinto bønner eller på dåse
  • 1 dl. tørrede hvide bønner eller på dåse
  • 1 dl. tørrede kidney beans eller på dåse
  • 1 dåse gode flåede tomater
  • 4 store gode tomater
  • Saften fra 1 lime
  • 2 dl. kalvefond
  • 1 dl. kaffe
  • 25 g. 72 - 80% chokolade
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 hele spansk peber
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 - 4 blade blad selleri
  • 1/4 rød frisk habanero chilli
  • 1 grøn frisk jalapeño chili
  • ½ tsk. chipotle
  • 1 tsk. tørret chili
  • ½ tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. chile pastilla-ancho kan udelades
  • 1 tsk. chile negro entero kan udelades
  • 1 tsk. tabasco sauce
  • 2 spsk. oregano
  • 1 tørret koriander
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk. paprika
  • Creme fraiche
  • Frisk koriander

Hokkaido Mos

  • 1 Hokkaido
  • Fransk æblecidereddike
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Chili Con Carne

  • Udblød de tørrede bønner natten over efter anvisning på poserne.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg og skær dem i tern.
  • Vask selleri, peberfrugter og chili.
  • Halver peberfrugter og chili og fjern kernerne. Skær dem dernæst i tern.
  • Skær selleristænglerne i mindre stykker.
  • Sauter løg, hvidløg, selleri og de friske chilier i en gryde ved middel varme indtil løgene er glasklare. Tag dem dernæst op af gryden og sæt dem til side.
  • Skru op for varmen og svits oksekødet.
  • Kom løg, hvidløg, chili, selleri og peberfrugter tilbage i gryden.
  • Skær de hele tomater i tern, som tilsættes til resten sammen med de flåede tomater, kalvefond, limesaft og kaffe.
  • Tilsæt de tørrede krydderier og chilier, tabasco og chokoladen i retten.
  • Lad det hele simre i mindst to timer.
  • - 1½ time inden servering tilsættes de tørrede bønner.

Hokkaido Mos

  • I mellem tiden deles hokkaidoen i to. Fjern kernerne med en ske. Skær hokkaiden i tern, som kommes i en gryde med vand.
  • Lad det simre i ca. 20 - 30 minutter indtil hokkaidoen er mør.
  • Hæld vandet fra.
  • Tilsæt lidt smør og blend hokkaidoen med en stavblender.
  • Smag til med fransk æblecidereddike og salt og peber.

Noter

Ved servering kommes lidt creme fraiche og frisk hakket koriander på chili con carnen.