Udskriv

Chili Con Carne den allerbedste opskrift

Chili con Carne er en fantastisk lækker måde, at lave en nem gryderet på, som alle i familien vil elske.
Ret Hovedret, Oksekød, Simreret, Grøntsager
Køkken Amerikansk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Chili Con Carne

  • 500 g hakket oksekød gerne af god kvalitet
  • 1 dl. tørrede pinto bønner eller på dåse
  • 1 dl. tørrede hvide bønner eller på dåse
  • 1 dl. tørrede kidney beans eller på dåse
  • 1 dåse gode flåede tomater
  • 4 store gode tomater
  • Saften fra 1 lime
  • 2 dl. kalvefond
  • 1 dl. kaffe
  • 25 g. 72 - 80% chokolade
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 hele spansk peber
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 - 4 blade blad selleri
  • 1/4 rød frisk habanero chilli
  • 1 grøn frisk jalapeño chili
  • ½ tsk. chipotle
  • 1 tsk. tørret chili
  • ½ tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. chile pastilla-ancho kan udelades
  • 1 tsk. chile negro entero kan udelades
  • 1 tsk. tabasco sauce
  • 2 spsk. oregano
  • 1 tørret koriander
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk. paprika
  • Creme fraiche
  • Frisk koriander

Hokkaido Mos

  • 1 Hokkaido
  • Fransk æblecidereddike
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Chili Con Carne

  • Udblød de tørrede bønner natten over efter anvisning på poserne.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg og skær dem i tern.
  • Vask selleri, peberfrugter og chili.
  • Halver peberfrugter og chili og fjern kernerne. Skær dem dernæst i tern.
  • Skær selleristænglerne i mindre stykker.
  • Sauter løg, hvidløg, selleri og de friske chilier i en gryde ved middel varme indtil løgene er glasklare. Tag dem dernæst op af gryden og sæt dem til side.
  • Skru op for varmen og svits oksekødet.
  • Kom løg, hvidløg, chili, selleri og peberfrugter tilbage i gryden.
  • Skær de hele tomater i tern, som tilsættes til resten sammen med de flåede tomater, kalvefond, limesaft og kaffe.
  • Tilsæt de tørrede krydderier og chilier, tabasco og chokoladen i retten.
  • Lad det hele simre i mindst to timer.
  • - 1½ time inden servering tilsættes de tørrede bønner.

Hokkaido Mos

  • I mellem tiden deles hokkaidoen i to. Fjern kernerne med en ske. Skær hokkaiden i tern, som kommes i en gryde med vand.
  • Lad det simre i ca. 20 - 30 minutter indtil hokkaidoen er mør.
  • Hæld vandet fra.
  • Tilsæt lidt smør og blend hokkaidoen med en stavblender.
  • Smag til med fransk æblecidereddike og salt og peber.

Noter

Ved servering kommes lidt creme fraiche og frisk hakket koriander på chili con carnen.