Udskriv

Kødboller i tomatsauce

Ret Italiensk
Køkken Svinekød
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 47 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 løg skåret i tern
  • 2 ds. flåede tomater
  • ½ dl. grappa
  • dl. hvidvin
  • 1 dl. fløde
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • Friske basilikumblade
  • 1 dl. ristede pinjekerner
  • Sorte oliven

Kødboller:

  • 500 g hakket kalv eller kalv & flæsk
  • 1 æg
  • ½ - 1 dl. rasp
  • 1/4 dl. mælk
  • 75 g revet parmesanost
  • 1 - 2 hakket fed hvidløg
  • 3 spsk. hakket bredbladet persille
  • ½ spsk. revet citronskal
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Sauter hvidløg og løg ved middelvarme indtil de bliver glasklare. Tilsæt grappaen, sluk for emhætten og sæt ild til alkoholen. Når alkoholen er fordampet tilsættes tomatpuréen, som røres sammen med løgene i et par minutter, hvorefter hvidvinen hældes ved. Lad hvidvinen koge lidt ind, inden de flåede tomater tilsættes.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad nu tomatsaucen simre i en times tid inden fløden hældes i, og kødbollerne tilsættes.

Kødboller:

  • Rør farsen med æg, mælk, parmesanost, hvidløg, persillen og halvdelen af raspen. Såfremt farsen er for våd tilsættes mere rasp.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kødbollerne kommes i den varme tomatsauce og simrer med i 20 - 30 minutter inden servering.

Noter

Ved servering drysses retten med sorte oliven, ristede pinjekerner og friske basilikumblade. Stil en parmesanost på bordet så dine gæster selv kan rive frisk parmesan over retten.