Udskriv

Ribeye med Foie Gras

Ret Hovedret, Oksekød, Grill, Grøntsager, Tilbebehør, Sauce
Køkken Dansk/Fransk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 stk. Ribeye Steaks
  • 4 spsk. Foie Gras
  • 3 dl. bælgede ærter eller fra fryseren
  • 1/4 blomkål
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. kalvefond
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Ribeye Steaks:

  • Salt ribeyene et par timer i forvejen, hvor de hviler i køleskabet. Tag dem ud ca. 30 minutter inden tilberedning.
  • Grill dem ved direkte varme eller steg dem på panden i ca. 2 - 3 minutter på hver side, eller indtil kernetemperaturen er 55 grader for rød. Tag dem af og lad dem hvile i 5 minutter. Inden servering smøres foie grasen på.

Hvidvinssauce:

  • Hæld hvidvinen i en gryde, hvor det koges ned til det halve. Tilsæt kalvefonden, som koges ned til 1/3. Skru ned for varmen og tilsæt smørret lidt af gangen, mens der piskes. Smørret gør, at saucen tykner. Smag til med salt og peber.

Blomkål og ærter:

  • Skær blomkålen ud i små buketter, som kommes i en skål, der overhældes med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, hvorefter de sies.
  • Ærterne bælges og kommes på tallerknen, hvor saucen hældes ud over.

Noter

Ved anretning kommet først ribeyen på tallerknen. Kom en del ærter på tallerknen ved siden af ribeyen, hvor saucen hældes ved. Anret til sidste med de små blomkålsbuketter.