Udskriv

Dampet pighvar en fantastisk opskrift

Her er en af de bedste og mest velsmagende opskrifter på pighvar, som tilmed er super nem, at tilberede.
Ret Hovedret, Fisk, Grill, Opskrift
Køkken Dansk, Nordisk
Keyword Fisk, Pighvar, Opskrift
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 hel pighvar
  • 1 citron skåret i skiver
  • 1 dl. god hvidvin
  • Et stort bundt friske krydderurter som f.eks. oregano, timian, dild eller hvad du har i haven
  • 100 g smør
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Rens pighvarren og tør den godt af. Lav et snit i skindet langs rygbenet, langs findere og ved hovedet.
  • Drys både over- og underside af pighvarren med groft salt.
  • Læg pighvarren på flere lag stanniol, og læg krydderurterne ovenpå, dernæst citronskiver og til sidst kommes smørret på i små stykker.
  • Fold stanniolen op om pighvaren, og hæld hvidvin ved. Luk til sidst stanniolen til, så væden forbliver i stanniolen.
  • Sæt pighvarren i ovnen eller på grillen ved 180 grader i 30 - 45 minutter afhængig af størrelsen. Du kan tjekke om den er færdig ved, at stikke en kødnål ned i kødet. Sæt kødnålen på din læbe. Er den varm, er pighvarren færdig.

Noter

Åbn pakken fra oven, og lad pighvarren ligge i stanniolen som vist på billedet. Skrab skindet af med en ske og gaffel, og du kan fjerne kødet fra benene. Når kødet fra oversiden er fjernet, fjernes ben og hoved, hvorved resten af kødet lægges frit.
Server små nye kogte kartofler til og evt. en tomatsalat. Mere behøves ikke.