Udskriv

Ramsløgssalt

Ramsløgssaltet giver et lækkert pift af hvidløg og frisk purløg til maden
Ret Konservering, Urter,
Køkken Dansk
Keyword Ramsløg, Salt, Konservering, Opskrift
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 dl. groft salt
  • 15 - 20 g ramsløgsblade

Sådan gør du

  • Skyl bladene og tør dem dernæst i et viskestykke.
  • Blend ramsløgsbladene og saltet i en blender eller minihakker til det er blendet godt sammen. Det tager et par enkelte ture.
  • Spred det ud på en bageplade og stil det i ovnen ved 40 - 50 grader indtil det er tørret.
  • Det tager ca. 2 - 4 timer afhængig af tykkelsen af saltet.
  • Du bør undervejs tjekke ramsløgssaltet.
  • Når det er næsten tørret kan du køre det en enkelt gang på blenderen. Men jo flere gange du gør det, jo finere bliver saltet.

Noter

Ramsløgsalt kan holde sig i lang tid. Dog aftager smagen efter ca. 1 år.