Go Back
Udskriv

Ramsløgssalt

Ramsløgssaltet giver et lækkert pift af hvidløg og frisk purløg til maden
Ret Konservering, Urter,
Køkken Dansk
Keyword Ramsløg, Salt, Konservering, Opskrift
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 dl. groft salt
  • 15 - 20 g ramsløgsblade

Sådan gør du

  • Skyl bladene og tør dem dernæst i et viskestykke.
  • Blend ramsløgsbladene og saltet i en blender eller minihakker til det er blendet godt sammen. Det tager et par enkelte ture.
  • Spred det ud på en bageplade og stil det i ovnen ved 40 - 50 grader indtil det er tørret.
  • Det tager ca. 2 - 4 timer afhængig af tykkelsen af saltet.
  • Du bør undervejs tjekke ramsløgssaltet.
  • Når det er næsten tørret kan du køre det en enkelt gang på blenderen. Men jo flere gange du gør det, jo finere bliver saltet.

Noter

Ramsløgsalt kan holde sig i lang tid. Dog aftager smagen efter ca. 1 år.