Udskriv

Tomatsuppe

En god tomatsuppe er aldrig af vejen, og den hjemmelavede er nu altså bare bedst og så er den super nem, at lave.
Køkken Italiensk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 Løg i tern
  • 2 fed hvidløg i tern
  • 2 hele røde pebre i tern
  • 2 dåser flåede tomater
  • 6 cherry tomater i halve
  • 2 gulerødder i tern
  • 1/4 knold selleri i tern
  • 1 dl hvidvin
  • ½ l hønsefond
  • En dusk frisk timian
  • 1 håndfuld basilikum blade
  • ½ frisk chili i skiver
  • Bacon eller en god skinke skåret ud i tern
  • 2 dl. græsk youghurt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sauter løg, hvidløg, chili, gulerødder, knoldselleri og peber ved middel varme til de er klare, men uden de tager farve.
  • Tilsæt dernæst hvidvinen, som koges med i et par minutter, hvorefter cherrytomaterne og de flåede tomater hældes i sammen med hønsefonden og timianen.
  • Lad det hele simre indtil grøntsagerne er møre.
  • Tag timianen op og blend det hele med en stavblender eller i en blender.
  • Hæld det tilbage i gryden, hvor det varmes op og smages til med salt og peber.
  • Svits baconen eller skinken til den er sprød, som drysses over den færdige suppe, sammen med et par skefulde græsk youghurt.

Noter

Suppen kan ude problemer tilberedes et par dage i forvejen.