Udskriv

Opskrift Syltede rødbeder

Dejlige hjemmesyltede rødbeder er ikke så svære selv, at lave, og kan varieres efter ens eget ønske.
Ret Syltning, konservering, tilbehør, rodfrugter
Køkken Dansk
Keyword Rødbeder, Syltede rødbeder, rodfrugter
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 2 glas
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 kg. rødbeder eller bolsjebeder.
  • 4 dl. lagereddike eller æblecidereddike.
  • 1 dl. vand.
  • dl. rørsukker hvis de skal være søde tilsættes mere sukker.
  • 1 tsk. salt.
  • Syltekrydderier:
  • 3 tørrede chilier.
  • 1 skrallet ingefær 2 x 4 cm skåret i tern.
  • 1 laurbærblad.
  • 2 tsk. sennepsfrø.
  • 1 tsk. nelliker.
  • 1 stk. kanel.
  • 4 langpeber kan udelades.
  • 8 hele peberkorn.

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde, som simrer indtil rørsukkeret er opløst. Stil det dernæst til afkøling.
  • I mellem tiden vaskes rødbederne, men behold skrællet på.
  • Kog rødbederne møre, hvilket tager omkring 35 minutter afhængig af størrelsen. Mærk på dem med en spids kniv eller gaffel.
  • Når de er kogt, kommes de i koldt vand, hvor du kan gnubbe skrallen af. Brug evt. gummihandsker, hvis du ikke ønsker at have røde hænder i et par dage.
  • Skær enderne af, og skær rødbederne i skiver, som kommes på skoldede glas, der er skyllet i enten vodka eller atamon.
  • Hæld dernæst syltelagen over. Sæt låg på og stil glassene på køl.
  • Lad dem stå i ca. en uge inden de er klar. Gerne lidt længere tid.

Noter

Hjemmesyltede rødbeder kan holde sig i ca. op til et år i køleskabet. Husk at man kan varierer krydderiblandingen efter sin egen smag og ønske.