Udskriv

Langtidsstegt Kalvecuvette

Hvordan tilbereder man en kalvecuvette så den bliver perfekt? En af metoderne for, at få en lækker og super mør kalvecuvette er, at langtidsstege den i ovnen.
Ret Hovedret, Opskrift, Kalv, Simreret, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Kalv, Kalvecuvette, Culotte, Langtidsstegning
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 6 timer
Samlet tid 6 timer 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Kalvecuvette

  • 1 kalvecuvette

Perlebyg otto

  • 3 dl. perlebyg
  • 6 dl. Kalvefond eller hønsefond
  • dl. portvin

Røgede tomater

  • 1 bakke små aromatiske blommetomater
  • Røgsmuld eller spåner

Rødbedekugler

  • 4 rødbeder
  • dl. kalvefond
  • ½ dl. balcamicoeddike
  • 1 spsk. honning

Perleløg

  • 1 glas eller pose perleløg
  • Smør

Sådan gør du

Kalvecuvette

  • Soigner kødet for sener og fedt.
  • Smør kalvecuvetten med lidt olivenolie og drys den godt med salt og peber.
  • Læg den på risten i ovnen med et fad under med vand eller evt. rødvin og rodfrugter i.
  • Ovnen skal være på 60 grader uden varmluft, og kalvecuvetten skal have ca. 5 timer, eller indtil den har en kernetemperatur på 56 grader for rød, og ca. 60 grader for rosa.

Rødbedekugler

  • Kog rødbederne møre med skræl på. Læg dem efterfølgende i kold vand og smut skrællen af. Ligesom at smutte mandler.
  • Udstik kuglerne med et parisiennejern.
  • Kog kalvefond, balsamicoeddike og honning ned til en glace, hvor kuglerne glaseres i 10 minutter inden servering.

Perlebyg otto

  • Kog perlebyggen sammen med fonden i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedt med lidt bid.
  • Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium.
  • Tilsæt portvinen lidt af gangen, hvor det fordamper.
  • Tilsæt til sidst en god klat smør.
  • Smag til med salt og peber.

Røgede tomater

  • Brug en kuglegrill eller gasgrill til dette.
  • Vend tomaterne i lidt olivenolie og timian, hvorefter de lægges på en grøntsagsbakke eller alubakke (brug evt. noget bagepapir med huller i, så de ikke steger sig fast på bakken).
  • Kom noget røgsmuld eller røgspåner på kullene ved kulgrill eller i en røgbakke ved gasgril.
  • Når det begynder, at ryge lukkes det øverste spjæld næsten helt i. Lad dem røge i ca. 20 minutter, hvilket afhænger af størrelse og hvor meget de falder sammen. Varm evt. tomaterne op i ovnen inden servering.

Perleløg

  • Sauter perleløgene i smør på en pande til de får en gylden overflade.
  • Dette gøres 10 minutter inden servering.

Noter

Man kan godt bruge en kalveculotte eller oksecuvette- eller culotte. Dog vil det være en god ide, at bruge et stegetermometer, da der er forskel på udskæringerne og kalve- og oksekød.