Udskriv

Dampet torsk på savoykål

Ret Dansk
Køkken Fisk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 to rskefileter mellem 100 - 150 g
  • dl. hvidvin
  • 1 skalotteløg i skiver
  • 30 g smør i mindre stykker
  • 6 Savoykåls blade
  • dl. perlebyg
  • dl. hønsefond
  • fiskefond
  • Ca. 70 g. smør
  • 2 dl. jomfruhummerfond
  • Et bundt frisk dild cirtonmelisse og brøndkarse

Sådan gør du

Torsk:

  • Soigner torskefileterne og fjern de ben der kan side tilbage.
  • Kom torskefileterne i et ildfast fad sammen med hvidvin, smør og skalotteløg.
  • Læg et vådt stykke bagepapir over og damp dem i ovnen i 20 minutter ved 180 grader.
  • Hak krydderurterne groft, der må gerne være struktur i dem.

Perlespelt

  • Kog spelten sammen med hønse- og fiskefonden i ca. 25 minutter.
  • Dræn det efterfølgende og kom lidt smør i inden serveringen, så konsistensen bliver lidt som risotto.

Savoykålen

  • Pil bladene af savoykålen og skyl dem. Damp dem i kogende vand i ca. 2 - 4 minutter.

Jomfruhummersauce

  • Kog jomfruhummer fonden ned til ca. det halve. Monter med lidt smør (kom lidt smør i).

Anretning

  • Kom et par savoykål blade midt på tallerknen.
  • Læg en 1½ spsk perleotto ovenpå, dernæst torsken.
  • Læg et bundt grofthakkede krydderurter, og slut af med lidt jomfruhummer sauce.