Udskriv

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er en ægte fransk rustik klassiker, der passer perfekt i de fortsat kolde vintermåneder som simremad.
Ret Opskrift, Hovedret, Simreret, Oksekød, Grøntsager
Køkken Fransk
Keyword Boeuf Bourguignon, Simreret, Oksekød, Fransk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer
Antal 8
Forfatter Søren

Ingredienser

Boeuf Bourguignon

  • 1,5 kg okseinderlår.
  • 200 g saltet bacon og/eller Fanø skinke som jeg har brugt.
  • 3 gulerødder i skiver.
  • 4 skalotteløg i tern.
  • 4 -6 fed hvidløg hakket.
  • 1 porre i skiver.
  • 1 suppevisk af laurbær timian og persillestilke.
  • 300 g champignon.
  • 1 flaske rød bourgogne vin.
  • ½ -1 dl kalvefond.
  • ½ dl. cognac.
  • Mel.
  • Smør / klaret smør.
  • 1 Citron.
  • 250 g. perleløg.
  • Sukker.
  • Salt og peber.

Rodfrugtemos

  • 300 g. kartofler.
  • 300 g. kålrabi.
  • 300 g. knoldselleri.
  • Smør.
  • Mælk.
  • 1 æg.

Sådan gør du

Boeuf Bourguignon

  • Soigner inderlåret for sener og fedt og skær den i store stykker, som vendes i mel. Skær bacon/fanø skinken i tern, og steg det i en stor gryde, evt. støbejern sammen med oliven olie og smør eller klaret smør. Når baconen har fået farve uden, at blive helt sprøde tages de op.
  • Brun kødet fedtstoffet fra baconen på alle sider. Hæld cognacen ved og antænd. HUSK, AT SLUKKE FOR EMHÆTTEN :-). Tag kødet op og sauter grøntsagerne til de gyldne.
  • Kom kødet og baconternene tilbage i gryden og hæld vinen ved (på nær 1 dl.), lad alkoholen fordampe, hvorefter kalvefonden tilsættes sammen med suppevisken.
  • Lad det hele simre under låg i 2½ - 3½ time, eller indtil kødet falder "lidt" fra hinanden.
  • I mellemtiden ordnes løgene, såfremt de ikke var købt frosne, og champignonerne. Champignonerne sauteres hårdt på en pande med lidt smør i. Løgene brunes i en gryde, hvor der tilsættes lidt sukker. Hæld derefter rødvinen ved, og lad denne fordampe.
  • Inden servering tilsættes løg og champignon til retten, som smages til med saften fra citronen.

Rodfrugtemos

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem i saltet vand, og mos dem med kartoffelmoser, piskeris eller håndmikser.
  • Kom smørret i og rør rundt. Hæld lidt af mælken i ad gangen, indtil du har den ønskede konsistens og slut af med ægget.
  • Smag til med salt og peber.
  • Du kan selvfølgelig bruge de rodfrugter du har lyst til.

Noter

Ønsker man andet tilbehør end rodfrugtemos kan man f.eks. serverer kartofler eller ris til.