Udskriv

Saltede mandler

Saltede mandler er en super lækker snack du kan bruge når du får gæster eller bare når det skal hygges lidt.
Ret Opskrift, Appetizer, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Mandler, Salt, Saltede mandler, Snack
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 200 gram
Forfatter Søren

Ingredienser

Saltede mandler

  • 200 g. mandler med skind
  • spsk fransk havsalt eller groft salt
  • 2 dl. vand

Mandler med røget paprika

  • 200 g. mandler med skind
  • spsk fransk havsalt eller groft salt
  • 2 dl. vand
  • spsk spansk røget paprika kan købet i specialbutikker

Sådan gør du

  • Kog vandet med saltet i til saltet er opløst.
  • Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen.
  • Hvis det er paprika mandler tilsættes paprikaen efter, at saltet er opløst.
  • Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter.
  • Si derefter vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade.
  • Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.
  • Tjek dem undervejs.
  • Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden du begynder at spise af dem.

Noter

Saltede mandler kan holde sig i 1 - 2 uger i en lufttæt beholder. Men husk, at de skal være kølet helt ned inden de kommes i en beholder.