Udskriv

Osso Buco

Osso Buco er en klassisk italiensk ret, der kan tilberedes både forår, sommer, efterår og vinter. Det kan være med hvidvin som oprindeligt, eller rødvin. Traditionelt er tilbehøret Gremolada som er revet citron og bladpersille blandet sammen og Risotto alla Milanese
Ret Hovedret, Kalvekød, Ris, Oksekød
Køkken Italiensk
Keyword Osso Buco, Kalveskank, Italiensk, Opskrift,
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Osso Buco

  • 10 skiver kalveskanker/Osso buco
  • Mel
  • 1 Stort løg i tern
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 1 Hel gulerod
  • 4 Gulerødder i skiver
  • 1 stang bladselleri
  • spsk. tomatpure
  • dl. hvidvin
  • 5 dl. kalvefond eller hønsefond.

Gremolada

  • 1 bundt bredbladet persille.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 usprøjtet citron.

Risotto Alla Milanese

Sådan gør du

Osso Buco

  • Skær 3 - 4 snitter i kanten af skankerne så de ikke danner en bue under stegningen.
  • Vend dem i mel, salt og peber og brun dem på begge sider i enten klaret smør eller oliven olie i en stor sort støbejerns gryde, hvorefter de tages op og sættes til side.
  • Kom løg, hvidløg, bladselleri, en hel gulerod i gryden, som sauteres i et par minutter.
  • Tilsæt først tomatpure som svitses af i et minuts tid.
  • Hæld hvidvin ved og lad det få et kort opkog, hvorefter osso buco skiverne kommes tilbage i gryden.
  • Hæld fonden ved, som lige skal dække grøntsager og kød
  • Lad det hele stå og simre i omkring 2 timer. 45 minutter inden servering tilsættes de skivede gulerødder. Dette er for, at de ikke udkoges, men har noget bid.
  • Når kødet næsten falder af benene er retten klar.
  • I mellem tiden kan Gremoladaen tilberedes.
  • minutter inden servering tilberedes Risottoen

Gremolada

  • Riv citronen på en rivejern, undlad endelig det hvide, da dette giver en bitter smag.
  • Bland citronskallen med hakket bredbladet persille og et fed hakket hvidløg.

Risotto Alla Milanese

  • Varm hønsefonden op. Tag 1/4 dl fra og tilsæt safranen så det er delvist opløst. Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.
  • Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl. Undlad at røre i risene når fonden er hældt i.
  • Når risene har opsuget fonden tilsættes mere fond. Tilsæt til sidst safran fonden. Dette tager ca. 20 minutter at tilberede.

Noter

Udover gremoladaen og risottoen kan man godt serverer lidt madbrød til retten.