Udskriv

Bearnaise Sauce - Hjemmelavet

Hjemmelavet bearnaise sauce er ikke svær, at tilberede og her er opskriften på, hvordan man laver den perfekte bearnaise sauce.
Ret Sauce, Sovs, Tilbehør
Køkken Fransk
Keyword Opskrift, Bearnaise Sauce, Sauce, Sovs, Hjemmelavet, Pommes frites
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 dl tør hvidvin
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • Frisk hakket estragon
  • Skalotteløg
  • 2 æggeblommer
  • 250 g klaret smør
  • Salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret over svag varme til vallen ligger nederst, som en hvid masse. Det øverste er den klarede smør, som skal bruges til saucen. Klaret smør kan desuden bruges til stegning ved meget høje temperaturer, da den ikke bruner.
  • Hak skalotteløget, kom det i en gryde med hvidvin, hvidvinseddike, vand og stænglen fra estragonen. Lad det simre til der ca. er 2 – 3 spsk. tilbage og si det. Lad det køle ned til under 80 grader.
  • Tilsæt de to æggeblommer til bearnaise essensen og pisk alt hvad remmer og tøjler kan bære. Teknikken er at få massen til at skumme, så det bliver til en tynd æggesnaps. Pas dog på med ikke, at have for høj varme. Det er ikke scrambled eggs der skal laves.
  • Når æggene og essensen er blevet til en luftig og tyk masse skal den klarede smør tilsættes.
  • Start med at hælde en tynd stråle klaret smør i æggemassen, mens der fortsat piskes på livet løs. Fortsæt med at hælde smørret i en tynd stråle indtil saucen har den ønskede tykkelse.
  • Tilsæt det hakkede estragon og smag til med salt.

Noter

Bearnaise essensen kan man f.eks. tilberede dagen før og have den klar i køleskabet, hvor den tages ud og lunes op inden tilbredningen af selve bearnaise saucen.