Udskriv

Vaniljekranse

Ret Dansk
Køkken Bagværk
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 250 gr. mel.
  • 125 gr. sukker.
  • 75 gr. fint hakkede mandler.
  • Korn af 3/4 hel rigtig god vaniljestang. Nu gælder det ikke om at være nærig. Køb en ægte evt. i en specialbutik smagen er langt bedre. Og vaniljesukker er FORBUDT.
  • 175 gr. smør.
  • 1 æggeblomme.

Sådan gør du

  • Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud. Tag lidt sukker fra og bland det sammen med vaniljekornene med en kniv. På denne måde skilles kornene lettere fra hinanden.
  • Bland mel, sukker og mandler sammen.
  • Hak smørret i blandingen.
  • Tilsæt æggeblommen og ælt dejen grundigt til den er blød.
  • Stil den på køl til næste dag.
  • Tag dejen ud 3 - 4 timer inden den bruges for, at den bliver tilstrækkelig blød.
  • Brug en gammeldags kødhakker med stjerneindsats, eller en sprøjtepose til, at trykke dejen ud med.
  • Form de lange stjerneformede strimler til kranse.
  • Bag vaniljekransene ved 180 grader i ca. 5 - 8 minutter. Hold rigtig godt øje med dem, da de pludselig kan få for meget.

Noter

Ønsker du en større portion gange du ingredienserne med to.