Udskriv

Vaniljekranse Nemme og hjemmelavede

Hjemmelavede vaniljekranse til jul smager vidunderligt af vanilje. De er også utrolig nemme, selv af lave, og her får du en god opskrift på vaniljekranse.
Ret Bagværk, Opskrift, Jul
Køkken Dansk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 250 gr. mel.
  • 125 gr. sukker.
  • 75 gr. fint hakkede mandler.
  • Korn af 3/4 hel rigtig god vaniljestang. Nu gælder det ikke om at være nærig. Køb en ægte evt. i en specialbutik smagen er langt bedre. Og vaniljesukker er FORBUDT.
  • 175 gr. smør.
  • 1 æggeblomme.

Sådan gør du

  • Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud. Tag lidt sukker fra og bland det sammen med vaniljekornene med en kniv. På denne måde skilles kornene lettere fra hinanden.
  • Bland mel, sukker og mandler sammen.
  • Hak smørret i blandingen.
  • Tilsæt æggeblommen og ælt dejen grundigt til den er blød.
  • Stil den på køl til næste dag.
  • Tag dejen ud 3 - 4 timer inden den bruges for, at den bliver tilstrækkelig blød.
  • Brug en gammeldags kødhakker med stjerneindsats, eller en sprøjtepose til, at trykke dejen ud med.
  • Form de lange stjerneformede strimler til kranse.
  • Bag vaniljekransene ved 180 grader i ca. 5 - 8 minutter. Hold rigtig godt øje med dem, da de pludselig kan få for meget.

Noter

Ønsker du en større portion ganger du ingredienserne med to. Opbevar vaniljekransene i en lukket og tæt beholder, så de beholder deres sprødhed.