Udskriv

Koteletter i fad

Koteletter i fad eller fadkoteletter er en af de bedste hverdagsretter man kan tilberede, som selvfølgelig også kan serveres i weekenden. Den er super nem, at tilberede og passer næsten sig selv i ovnen.
Ret Hovedret, Simreret, Svinekød, Ris, Ovnret
Køkken Dansk
Keyword Koteletter i fad, kotelet, paprika, hverdagsmad
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 4 – 6 svinekoteletter
  • 150 g. god bacon skåret i tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. champignon
  • 1 – 2 røde peberfrugter
  • 1 ds. hakkede tomater
  • dl. piskefløde
  • 1 - 2 spsk sød paprika
  • 2 – 3 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stærk paprika
  • tsk. tørret eller frisk timian
  • Smør
  • Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag svinekoteletterne ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
  • Dup dem tørre, og drys et tyndt lag sød paprika over begge sider på svinekoteletterne.
  • Rens champignonerne med en hård børste, hvorefter de skæres i kvarte.
  • Løgene og hvidløgsfedene skæres i tern, og de røde peberfrugter deles i to. Fjern kernerne og skær den i lange tynde skiver.
  • Varm en stor pande op, hvor der hældes ca. 1 tsk. olie i. Steg baconstykkerne gyldne i panden, som tages op og placeres i et ildfast fad.
  • Steg koteletterne gyldne på begge sider i stegefedtet, hvorefter de tages op og lægges til side.
  • Kom evt. ekstra smør på panden, hvis det er nødvendigt.
  • Kom champignonerne på panden, som steges gyldne, hvorefter løg og hvidløg hældes ved.
  • Lad løg og hvidløg blive glasklare inden der strøges sød, røget og stærk paprika over. Bland det rundt og giv paprikaen ca. 1 minuts tid.
  • Hæld en dåse hakkede tomater ved, rør rundt, og tilsæt timian, peberfrugter og bacon.
  • Hæld fløden ved og smag til med salt og peber.
  • Hæld hele herligheden over koteletterne som sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 – 15 minutter.

Noter

Server det hele med f.eks. brune ris til, som jeg synes passer rigtig godt til retten.