Udskriv

Østers & Stenbiderrogn

Østersene bliver let pocheret når man hælder den varme suppe over dem, hvilket kan være en måde, at lærer at spise østers på, som nybegynder.
Ret Skalddyr, Stenbiderrogn, Østers, Forret, Appetizer
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Stenbiderrogn, Østers, Fisk, Skaldyr, Forret, Appetizer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 2 østers pr. person
  • ½ spsk. stenbiderrogn pr. østers
  • 1 baby/lille ramsløgsblad pr. østers kan udelades
  • 1 spsk. muslingesuppe pr. østers
  • Tang trøffel kan udelades

Sådan gør du

  • Åbn østersene, duft til dem. De skal dufte af frisk havvand, ellers skal kasseres de.
  • Hæld væden fra, og løsn selve østerskødet fra skallen.
  • Den væde der nu dannes, hældes sammen med muslingesuppen inden anretning.
  • Placer alle østersene i en skål med f.eks. isterninger, stanniol eller andet i, så de ikke tipper.
  • Hæld 1 spsk. muslingesuppe ovenpå hver øster, kom dernæst ½ spsk. stenbiderrogn på og placer en enkelt baby ramsløgsblad på.
  • Drys til sidst lidt fint hakket tang trøffel på toppen.

Noter

Kan man tilbrede retten med andre skaldyr? Ja, det kan man godt. Kammuslinger vil være finde, at bruge i stedet for østers.