Udskriv

Braiseret Lammeskank

Hvad er lammeskank for noget, og hvor sidder de henne på lammet?
Lammeskanken er den nederste del af køllen, som nogle gange er skåret af køllen, men desto mere et af de bedste stykker på lammet.
Ret lammekød, Simreret
Køkken Dansk
Keyword Lam, Simremad, Braiseret, Skank
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Braiseret Lammeskank

  • 2 lammeskank
  • ½ l hvedeøl el.lign. øl
  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 2 majroer
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 porre
  • Bouquet garni af rosmarin timian, persillekviste, laurbærblad og dild
  • ½ l hønsefond
  • ½ dl. æbleeddike
  • Revet citron skal fra 1 citron
  • Salt og peber

Mos

  • ½ hokkaido
  • 200 g. kartofler
  • 2 spsk. Smør
  • Salt

Sådan gør du

Braiseret Lammeskank

  • Skær gulerødder, persillerødder og majroer i grove stykker.
  • Løg og hvidløg skæres i tern, og porrerne skæres i skiver.
  • Drys lammeskankerne med salt, brun dem på en pande eller i gryden i olie og smør, så de får farve på alle sider.
  • Tag dem op, og sauter alle grøntsagerne ved middellav varme i et par minutter, hvorefter lammeskankerne igen kommes i gryden.
  • Hæld øllet i gryden, og lad det koge op et par minutter.
  • Tilsæt hønsefond, æbleeddike og bouquet garni til retten.
  • Lad det hele braisere ved lav varme under låg i ca. 2 - 2½ time afhængig af lammeskankernes størrelse.
  • Kødet skal næsten kunne falde er benet, når de er klar.
  • Inden servering smages væden til med salt og peber og revet citronskal.

Mos

  • Skræl kartoflerne som skæres i mindre stykker.
  • Kom dem i en gryde og hæld vand i.
  • Sæt gryden på middelhøj varme med låg på, og lad dem koge i 10 minutter, hvorefter hokkaidoen tilsættes.
  • I mellem tiden vask hokkaidoen grundigt. Del den i to, og fjern kernerne med en ske.
  • Skær den i mindre stykker, og hæld dem i gryden med kartoflerne.
  • Lad dem koge under låg i ca. 15 – 20 minutter i alt, eller indtil de er godt møre.
  • Hæld vandet fra, og damp den overskydende væde af.
  • Kom smørret i, og mos kartofler og hokkaido til den mos.
  • Smag til med salt.
  • Man kan evt. komme til maizena blanding i (maizena og koldt vand) for, at tykne saucen.

Noter

Jeg valgte, at tilberede en hokkaido og kartoffelmos til, som var let og aromatisk, og passede godt til lammet.