Udskriv

Grillet sommerkylling

Kylling tilberedt på grillen bliver altid mør, sprød og saftig, som en kylling skal være.
Ret Fjerkræ, Grill, BBQ, Salat, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Kylling, Grill, Fjerkræ
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Grillet Kylling

  • 1 hel kylling
  • Olivenolie
  • Saften fra en citron
  • Flagesalt
  • 2 spsk. tør rub krydderi f.eks. Ras el Hanut, BBQ krydderi
  • 4 hele majskobler med blade

Blomkål og kartofler

  • 1 blomkål
  • 2 – 4 spsk. hyldeblomst eddike kan udelades
  • 6 asparges
  • 3 dl. friske stenfri kirsebær
  • Frisk timian evt. timianblomster
  • 300 g. nye små kartofler
  • Smør
  • Purløg

Sådan gør du

Grillet Kylling

  • Placer majskolberne med bladene på i noget vand.
  • Placer kyllingen på et skærebræt med brystet op ad.
  • Med en kraftig og skarp kniv placeres den inde i kyllingen ved den ene side af rygsøjlen. Skær igennem, og skær dernæst den anden side af. Man kan selvfølgelig bruge en fjerkræssaks i stedet for. Gem evt. stykket til fond.
  • Vask kyllingen og tør den grundigt.
  • Kom olivenolie og citronsaft på begge sider. Drys den ind- og udvendig med flagesalt og det krydderi man ønsker at bruge.
  • Placer den med indersiden ned af på enten en kul- eller gasgrill på indirekte varme, hvor den skal have ca. 45 – 55 minutter. Tjek temperaturen ved lårene og brystet som skal være ca. 69 – 72 grader.
  • Tag den af grillen og del den i de stykker man ønsker.
  • 10 minutter inden kyllingen er klar grilles de hele majskolber over direkte varme, hvor de ofte vendes.
  • Fjern bladene og del dem i to.

Blomkål og kartofler

  • Vask blomkålen og skær bladene af.
  • Del den i små buketter. Varm en pande op ved middelsvag varme, og kom lidt olivenolie på panden.
  • Steg blomkålsbuketterne uden at de bliver for sorte. Undervejs kommes hyldeblomsteddiken ved, og lidt vand for, at fremskynde processen. Det tager ca. 15 – 20 minutter.
  • Knæk aspargeserne nederst ved deres naturlige knæk. Skær på skrå i mindre stykker.
  • Del kirsebærerne, udsten dem såfremt de har sten i sig.
  • 7 minutter inden blomkålene er klar, hældes aspargeser og kirsebær ved, og drys dem med timian eller timianblomster.
  • Smag til med salt.
  • Rens kartoflerne og kog dem i rigeligt vand med salt i, i ca. 15 minutter.
  • Damp dem og tilsæt smørret og hak purløget fint, som drysses over kartoflerne sammen med flagesalt.

Noter

Tilbehøret faldt på de nye grøntsager som blomkål, asparges, majskolber og kartofler, som jeg synes er lette i det og passer til en grill kylling.