Udskriv

Gazpacho Nem og hurtig opskrift på kold suppe

Gazpacho er en fantastisk nem og meget lækker kold suppe, som stammer fra det sydlige Spanien. Opskriften er utrolig nem, og suppen har en fantastisk smag.
Ret Suppe, Grøntsager, Hovedret, Forret, Fisk
Køkken Spansk, Sommerret
Keyword Kold suppe, peberfrugter, Suppe, Spansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 day 5 minutter
Samlet tid 1 day 20 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Gazpacho

  • 800 - 1000 g solmodne tomater
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 salatløg
  • 1 - 2 fed hvidløg
  • ½ dl jomfruolivenolie
  • 4 - 5 spsk. sherryeddike
  • salt og peber

Tilbehør

  • Daggammelt fransk brød
  • Forskelligfarvede peberfrugter
  • Serranoskinke
  • Olivenolie

Sådan gør du

Gazpacho

  • Skær tomaterne i kvarte, sørg for at enden fjernes.
  • Skræl agurken og skær den i grove stykker.
  • Del peberfrugten og fjern kernerne
  • Kom alle grøntsagerne i en blender og blend, til man har en lind masse.
  • Mens massen blendes, hældes olie og sherryeddike i, hvorefter suppen blendes til den er tyk og flydende.
  • Smag suppen til med salt og peber, og evt. mere sherryeddike.
  • Stil suppen stilles på køl i nogle timer, men endnu bedre til dagen efter, da den får en mere fyldig smag ved at trække., da den skal serveres iskold.

Tilbehør

  • Fjerne skorpen på brødet som skæres i tern, og ristes i olie og salt på en pande, indtil croutonerne er sprøde og gyldne.
  • Skær serranoskinken i tern, som ristes sprøde på en pande.
  • Halver peberfrugterne, hvor kernerne fjernes og skæres i små tern.

Noter

Gaspacho kan tilberedet dagen i forvejen, hvilket kun gør den bedre ved, at stå og trække i køleskabet.