Udskriv

Hyldeblomstsaft Nem og lækker opskrift

Her finder du en meget nem og lækker opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft som smager fantastisk skønt. Den er perfekt om sommeren elller med lidt hvidvin i.
Ret Saft, Drink, Hyldesaft, Hyldeblomst,
Køkken Dansk
Keyword Hyldeblomstskærme, Saft, Hyldeblomst
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 1 day 1 time
Samlet tid 1 day 1 time 35 minutter
Antal 2 liter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 20 Hyldeblomstskærme
  • 2 liter vand
  • 3 usprøjtede citroner
  • 600 g sukker

Sådan gør du

  • Ryst hyldeblomstskærmene grundigt for små insekter.
  • Pluk eller klip stilkene af blomsterne. Det gør ikke noget, at der er lidt stilke tilbage.
  • Skær citronerne i skiver, som kommes i en gryde med vand og sukker.
  • Varm det op til kogepunktet og kom hyldeblomsterne i, og tag gryden af varmen.
  • Lad saften trække til næste dag eller i minimum 12 timer.
  • Hæld saften gennem en sigte og dernæst gennem et klæde for, at få de sidste med.
  • Sørg for at de flasker der bruges er grundigt skoldet.
  • Hæld saften på flasker.

Noter

Pga. mængden af sukker er holdbarheden på hyldeblomstsaft meget lang, hvilket vil sige over et år i køleskabet. Jeg har endnu ikke oplevet, at min hyldeblomstsaft er blevet dårlig. Men husk altid, at skolde flaskerne grundigt, og skylle dem i enten vodka eller atamon.