Udskriv

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er en klassiker, som smager drøn godt. Saften kan både bruges som en lækker tørst slukker eller aperitif, hvor den blandes med danskvand og hvidvin.
Ret Saft, Drink, Hyldesaft, Hyldeblomst,
Køkken Dansk
Keyword Saft, Hyldeblomst
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 2 liter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 20 Hyldeblomstskærme
  • 2 liter vand
  • 3 usprøjtede citroner
  • 600 g sukker

Sådan gør du

  • Pluk blomsterne af stilkene. skær citronerne i skiver, som kommes i en gryde med vand og sukker.
  • Varm det op til kogepunktet og kom hyldeblomsterne i, og tag gryden af varmen.
  • Lad saften trække i minimum 12 timer inden den sigtes og kommes på sterile flasker.

Noter

Pga. mængden af sukker er holdbarheden på hyldeblomstsaft meget lang, hvilket vil sige over et år i køleskabet. Jeg har endnu ikke oplevet, at min hyldeblomstsaft er blevet dårlig. Men husk altid, at skolde flaskerne grundigt, og skylle dem i enten vodka eller atamon.