Go Back
Honning med hyldeblomst
Udskriv

Fermenteret Honning med blomster

Har du prøvet, at fermenterer aromatiske blomster i honning? Det bør du absolut prøve, da du får en vild og intens honning med smag af hyben eller hyldeblomst.
Ret Tilbehør, Dessert, Konservering, Fermentering
Køkken Dansk
Keyword Fermentering, Konservering, Syltning, Honning, Dessert
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 9 dele honning
  • 1 del vand
  • 1/3 blomster som hyldeblomst eller hybenrosenblade

Sådan gør du

  • Kom honning og vand i en gryde som varmes langsom op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned.
  • Fyld et patentglas eller lignende 1/3 op med blomster og hæld honningen over.
  • Sæt låget på, og stil det til side i stuetemperatur i 2 – 4 uger.
  • Smagen intensiveres undervejs.
  • Honning kan i sig selv holde sig i årevis, og har denne været varm nok kan det sagtens holde sig i meget lang tid.

Noter

Fermenteret honning kan holde sig i meget lang tid, hvilket vil sige over et år pga. sukkeret i honningen som gør, at det konserverer honningen.