Udskriv

Grillede Andebryster

Andebryster penslet med teriyaki sauce og grillet er et fantastisk måde, at tilberede dem på.
Ret Fjerkræ, And, Grill, BBQ, Hovedret
Køkken Japansk
Keyword Grill Japansk And
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Equipment

Ingredienser

  • 4 andebryster
  • ½ dl. teriyaki sauce
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 600 g. bok choy / sølvbeder
  • 1 bundt hvide eller grønne asparges
  • 1 pakke nudler
  • Olivenolie
  • Soya sauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

Grillede Andebryster

  • Bland den revne ingefær i teriyaki saucen.
  • Rids andebrysterne på tværs i skindet. Undgå at skære for dybt ned i kødet.
  • Skær bunden af bok choy og del dem enkeltvis.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned efter og skær bunden af, eller knæk de grønne aspargeser ved bunden.
  • Smør bok choy og aspargeser med lidt olivenolie og teriyaki sauce og drys dem med havsalt.
  • Sæt vand over til nudler.
  • Ude ved grillen grilles andebrysterne over direkte varme på skindsiden i ca. 1 minut indtil de får en flot stegeskorpe. Smør dem på begge sider med teriyaki sauce og placer dem på den indirekte side af grillen i ca. 8 – 12 minutter eller indtil kernetemperaturen er 69 grader.
  • Tilberedning i ovn: Sæt andebrysterne i en 180 grader ovne i ca. 20 minutter. Pensl dem undervejs med teriayaki sauce.
  • Skær dernæst andebrysterne i tynde skiver.
  • Grill bok choy og asparges over den direkte varme i ca. 2 - 4 minutter, hvor de vendes, og derefter holdes lune indtil andebrysterne er klar. Inden servering skæres de i mindre stykker.
  • Kog nudlerne i det kogende vand som anvist på pakken.

Anretning

  • Hæld lidt nudler op i en skål eller tallerken.
  • Hæld en lille smule soyasauce over.
  • Kom bok choy og aspargeser over nudlerne og til sidst placeres skiver af andebryst, som igen smøres med lidt teriyaki sauce.

Noter

Har man ikke en grill kan andebrysterne tilberedes i ovnen som beskrevet i opskriften.