Udskriv

Grillede Andebryster

Ret Fjerkræ, And, Grill, BBQ, Hovedret
Køkken Japansk
Keyword Grill Japansk And
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 4 andebryster
  • ½ dl. teriyaki sauce
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 600 g. bok choy / sølvbeder
  • 1 bundt hvide eller grønne asparges
  • 1 pakke nudler
  • Olivenolie
  • Soya sauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

Grillede Andebryster

  • Bland den revne ingefær i teriyaki saucen.
  • Rids andebrysterne på tværs i skindet. Undgå at skære for dybt ned i kødet.
  • Skær bunden af bok choy og del dem enkeltvis.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned efter og skær bunden af, eller knæk de grønne aspargeser ved bunden.
  • Smør bok choy og aspargeser med lidt olivenolie og teriyaki sauce og drys dem med havsalt.
  • Sæt vand over til nudler.
  • Ude ved grillen grilles andebrysterne over direkte varme på skindsiden i ca. 1 minut indtil de får en flot stegeskorpe. Smør dem på begge sider med teriyaki sauce og placer dem på den indirekte side af grillen i ca. 8 – 12 minutter eller indtil kernetemperaturen er 69 grader.
  • Tilberedning i ovn: Sæt andebrysterne i en 180 grader ovne i ca. 20 minutter. Pensl dem undervejs med teriayaki sauce.
  • Skær dernæst andebrysterne i tynde skiver.
  • Grill bok choy og asparges over den direkte varme i ca. 2 - 4 minutter, hvor de vendes, og derefter holdes lune indtil andebrysterne er klar. Inden servering skæres de i mindre stykker.
  • Kog nudlerne i det kogende vand som anvist på pakken.

Anretning

  • Hæld lidt nudler op i en skål eller tallerken.
  • Hæld en lille smule soyasauce over.
  • Kom bok choy og aspargeser over nudlerne og til sidst placeres skiver af andebryst, som igen smøres med lidt teriyaki sauce.