Udskriv

Grillet Jomfruhummer

Jomfruhummere på enten grillen eller i ovnen er en virkelig lækker måde, at tilberede en meget nem og lækker forret på.
Ret Grill, Skaldyr, Fisk, Forret,
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Jomfruhummer, Grillet, Forret
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 27 minutter
Antal 2

Ingredienser

  • 12 hele jomfruhummere
  • 150 g. smør
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 2 – 3 spsk fint hakket persille
  • ½ tsk. chipotle eller chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. hvidvin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Flæk jomfruhummerne på langs.
  • Tag smørret ud af køleskabet lidt tid i forvejen.
  • Bland smør, hvidløg, skalotteløg, persille, chipotle og olivenolie sammen i en skål.
  • Placer jomfruhummerne i et ildfast fad med kødsiden op af.
  • Kom et par store tsk. fulde smør over hver jomfruhummer, og hæld hvidvinen i selve fadet. Er der lidt smør i overskud kommes det også i fadet.
  • Tænd ovnen på grill, og når den er klar sættes fadet i.
  • Lad jomfruhummerne få 5 – 7 minutter under grillen.
  • Tag dem ud og server dem sammen med lidt brød til det.