Udskriv

Cubano sandwich brød

Ret Bagværk, Sandwich, Brød
Køkken Amerikansk, Cubansk
Keyword Brød, Sandwich, Bagværk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 25 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 510 g. mel
  • 20 g. gær
  • 50 g. svinefedt skåret i tern
  • 2 ¾ dl. lunkent vand
  • ¼ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tag svinefedtet ud af køleskabet i god tid, ca. 1 time før så det bliver meget blødt inden dejen samles.
  • Opløs gæret i den lunkne vand, som hældes i en skål sammen med sukker, salt og svinefedt.
  • Bland det godt rundt indtil fedtet er næsten opløst.
  • Begyndt dernæst at komme melet i lidt af gangen mens der røres rundt i skålen.
  • Når der mangler ca. 50 g. mel hældes dejen ud på bordet, hvor den æltes godt igennem til en smidig dej.
  • Tilsæt evt. mere mel såfremt dejen er meget klæg.
  • Smør en skål med olie, hvor dejen kommes i. Dæk skålen med husholdningsfilm.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter, hvorefter den vendes og hæver endnu 30 minutter.
  • Tag dejen op af skålen og del den i 2 lige store dele, som rulles ud til firkantet dej af ca. 30 x 12 cm.
  • Rul dernæst dejen fra den længste side til en stor cigar, som presses sammen i hver ende. Lidt som en dansk roulade.
  • Pres dernæst rouladen en anelse flad af ca. 2 cm. i tykkelsen.
  • Læg dejene på en bageplade med bagepapir på, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time eller indtil den har næsten dobbelt størrelse.
  • Varm en ovn op til 200 grader uden varmluft.
  • Skær en rille i længderetningen med en meget skarp kniv eller barberblad af hvert brød for at brødene får den rette tekstur.
  • Pensl dem dernæst med vand, som gør overfladen sprød.
  • Bag brødene i ovnen i først 10 minutter, hvorefter bradepanden vendes, og bages yderligere 10 – 15 minutter indtil de er gyldne og sprøde på overfladen.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned på en bagerist. Ikke på en ovnplade da undersiden derved ikke bliver sprød.
  • Cubano sandwich brød skal være sprøde på overfladen og bløde inden i, lidt som et dansk franskbrød blandet med en fransk baguette.