Udskriv

Rød thai karry med tigerrejer

Rød thai karry med store tigerrejer tilberedt på under 10 minutter kan ikke være meget nemmere, og smager super skønt.
Ret Fisk, Skaldyr, Hovedret,
Køkken Asiatisk, Thailandsk
Keyword Hot Wok, Wokret, Thai, Asiatisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

  • ½ ds. kokosmælk
  • 1 – 2 spsk. rød karry pasta
  • 2 bok choy
  • 1 gul peber
  • 1 bundt palmekål
  • 1 knold ingefær 2 x 3 cm.
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 10 tigerrejer
  • 1 bundt ærteskud
  • 1 bundt frisk koriander
  • 10 blade basilikum
  • 1 lime
  • Neutral olie

Sådan gør du

  • Skær skrallen af ingefæren, og riv knolden.
  • Skræl hvidløgsfedene som skæres i tynde skiver.
  • Del den gule peber, fjern kernerne og skær den i tynde lange skiver.
  • Skær enderne af bok choyene, som dernæst skære på skrå i tynde skiver.
  • Palmekålen deles i bladene, og skæres på skrå i skiver.
  • Ærteskuddene skæres på langs i tynde strimler.
  • Korianderen hakkes groft.
  • Start Hot Wok Silverlinen og sæt wok panden over blusset, og lad panden varme lidt op.
  • Hæld 2 spsk. olie i panden.
  • Kom dernæst hvidløg, ingefær og peberfrugt i. Lad det stege i ca. 1 – 2 minutter, hvorefter det tages op af panden.
  • Hæld evt. lidt mere olie i panden.
  • Kom tigerrejerne i, og lad dem stege indtil de bliver let røde.
  • Tag dem dernæst op af panden.
  • Kom palmekål og bok choy i panden, som steges i 1 – 2 minutter, hvorefter rød karry pasta tilsættes og steges med i et par minutter.
  • Tilsæt de stegte, tigerrejer, ingefær, hvidløg og peberfrugt, og bland det godt rundt.
  • Hæld fiskesaucen og kokosmælken i.
  • Lad det koge lidt op, og tilsæt de fint skårne ærteskud.
  • Smag til med saften af en lime og salt.
  • Inden servering kommes korianderen i, og anret basilikum bladene på toppen.
  • Server med brune ris til.

Noter

Server Rød Thai Karry wokretten med f.eks. brune ris til. Risene synes jeg er bedre end f.eks. jasmin ris.
Desuden vil Kimchi og Hokkaido Chutney passe til retten som tilbehør.