Udskriv

Brunede Kartofler

Hvis der ikke var nogen brunede kartofler til ande- eller julesovsen var der heller ikke nogen jul. Og så er det ikke svært, at tilberede dem.
Ret Opskrift, Tilbehør, Julemad, Kartfoler, Brunede Karrtofler
Køkken Dansk
Keyword Brunede Kartofler, Kartofler
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 750 g. små asparges eller andre små kartofler undlad dem på glas
  • 80 g. sukker
  • 30 g. smør ikke margarine

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne under låg i ca. 15 minutter indtil de er møre med bid.
  • Hæld vandet fra og overhæld dem dernæst med koldt vand, som hældes fra.
  • Brug en tynd spids gaffel til, at holde kartoflerne med, og urtekniv til, at fjerne skrællen på kartoflerne (Dette kan gøres dagen inden).
  • Skyld de pillede kartofler med koldt vand, som skal være våde når de kommes i karamellen.
  • Hæld sukkeret på en kold pande, som opvarmes ved middelvarme, som opvarmes indtil det er brunt. Her gælder det om IKKE, at gå nogen vegne fra komfuret, men hold ØJE med sukkeret.
  • Lige inden sukkeret bliver brunt kommes smørret i, hvorefter det røres rundt.
  • Hæld kartoflerne i karamellen og rør rundt et par enkelte gange.
  • Lad nu kartoflerne være, ikke røre rundt, hvor de får lov at suge lidt af karamellen.
  • Vend dem dernæst forsigtigt.
  • Hvis kartoflerne begynder at blive tørre kommes ca. 2 – 3 spsk. vand i panden.

Noter

HUSK, at når sukkeret skal smelte på panden går du viger du ikke fra komfuret.