Udskriv

Snegle i hvidløg

Snegle i hvidløg eller som det hedder på fransk escargots en coquilles er en ægte fransk brasserie klassiker.
Ret Forret, Skaldyr, Snegle
Køkken Fransk
Keyword Snegle i hvidløg, escargots en coquilles, Brasserie, Forret
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 24 snegle
  • 150 g. smør
  • 1 håndfuld persille
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 spsk. hvidvin
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld sneglene i en sigte, og skyl dem.
  • Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt når det blandes med de øvrige ingredienser.
  • Hak persillen fint.
  • Hvidløgsfedet og skalotteløget hakkes ligeledes fint.
  • Kom smørret i en skål, og bland persille, hvidløg, skalotteløg og hvidvin i.
  • Tilsæt lidt ekstra salt i.
  • Hæld hvidløgssmørret i en sprøjtepose.
  • Sprøjt først lidt hvidløgssmør i bunden af sneglehuset, men sørg for, at sneglen og mere smør kan fyldes i.
  • Put en snegl i hvert hus ved, at skrue hovedet i først. Se billedet.
  • Sprøjt nu så meget hvidløgssmør ovenpå sneglen.
  • Put alle sneglehusene i enten nogle snegletallerkner, eller et fad med salt i bunden, så sneglehusene ikke vælter.
  • Bag dem i ovnen ved 185 grader i 8 – 10 minutter, eller indtil smørret bobler.

Noter

Server dem sammen med flutes til.