Udskriv

Opbagt sovs en klassisk sovs

Opbagt sovs er en vidunderlig og nem grundsovs til rigtig mange sovse, som persillesovs, løgsovs, bechamel sauce eller grund sovsen til stuvet spidskål.
Ret Sauce, Tilbehør
Køkken Dansk/Fransk
Keyword Sovs, Opbagt, bechamel sauce
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 20 g smør eller margarine.
  • spsk. mel.
  • ca. 2 - 3 dl. mælk.
  • Salt og peber.
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Varm mælken op til under kogepunktet.
  • Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
  • Drys melet i og lad det falde til bunds.
  • Pisk melblandingen sammen og lad det brænde af i et par minutter for, at melsmagen forsvinder.
  • Hæld lidt mælk i af gangen mens der piskes.
  • Når jævningen er tyknet hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
  • Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft.