Udskriv

Langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling er som ved and en virkelig god måde, at tilberede en kylling på, hvor den bliver utrolig saftig med masser af smag.
Ret Hovedret, Fjerkræ, Kylling, Simremad
Køkken Dansk
Keyword Langtidsstegt Kylling, Langtidsstegning, Kylling
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 citron
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk eller tørret rosmarin
  • 1 fed presset hvidløg
  • Salt
  • ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 2 - 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 to mater
  • 100 markchampignon
  • 2 – 3 dl. hvidvin
  • 1 – 2 dl. kyllingefond
  • 4 spsk. smør

Sådan gør du

  • Rens kyllingen for blod- og fjerrester.
  • Bland saften fra citronen med olivenolien, den hakkede rosmarin og presset hvidløg.
  • Smør kyllingen grundigt med marinaden indtil der ikke er mere.
  • Drys den dernæst med salt både indvendig og udvendig.
  • Skræl knoldselleri, gulerødder, pastinak som skæres i mindre stykker.
  • Skalotteløg og hvidløg hakkes groft.
  • Tomater og mark champignon skæres i mindre stykker.
  • Alt kommes i en römertopf, hvor hvidvinen og kyllingefond hældes ved.
  • Smørret kommes ovenpå rodfrugterne inden kyllingen placeres ovenpå.
  • Læg låget på römertopfen, som placeres i en forvarmet ovn på 125 grader uden varmluft.
  • Lad den tilberede i 2½ - 3 timer.
  • Når kyllingen er færdig dvs. når kødet f.eks. har løsnet sig lidt fra benene, tages den ud af ovnen.
  • Tag kyllingen op af römertopfen, og hæld alt det gode fra römertopf i en gryde.
  • Kom kyllingen tilbage i römertopf, som stilles i ovnen og brunes ved grill.
  • Alt det gode fra römertopf blendes med en stavblender til en utrolig god sovs.
  • Smag den til med salt og peber.

Noter

Jeg havde også smidt et andet ildfast fad i ovnen med kartofler, gulerødder, pastinak, knoldselleri og persillerødder, som blev brugt som tilbehør.