Udskriv

Langtidsstegt Svineskank

Langtidsbagt svineskank er en ægte simreret, hvor både skankerne og rodfrugter tilberedes på samme tid i ovnen med selskab af en øl.
Ret Hovedret, Svinekød, Simremad
Køkken Dansk
Keyword Langtidsstegt Svineskank, Simremad, Svinekød, Skank
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 35 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Langtidsstegt Svineskank

  • 2 – 3 svineskanke
  • Groft salt
  • 6 laurbærblade
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinak
  • 2 persillerod
  • ½ knoldselleri
  • 8 kartofler
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødt spidskål
  • 8 timiankviste
  • 8 peberkorn
  • 1 øl efter smag
  • Vand

Sauce

  • 1 dl. mælk
  • Væden fra fadet
  • 25 g. smør
  • 25 g. mel
  • Lidt honning

Sådan gør du

Langtidsstegt Svineskank

  • Rids sværen på alle svineskanke i ternet mønster ned i fedtet. Sørg for, at kødet ikke skæres igennem.
  • Massér groft salt godt ned i mellem ternene og stik et par laurbærblade ned i mellem dem.
  • Stil svineskankene ret op i et ildfast fad, og hæld halvdelen af øllet ved.
  • Stil dem i ovnen ved 160 grader, uden varmluft i 1 time.
  • Skræl gulerødder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri og kartofler som skæres i mundrette stykker.
  • Fjern skallerne fra skalotteløg og hvidløg.
  • Skalotteløgene deles på lang i både.
  • Hvidløgene hakkes groft.
  • Del spidskålet i fire både på langs.
  • Tag fadet ud med svineskankerne og kom alle rodfrugter, løg, hvidløg og spidskål rundt om svineskankene sammen med timiankvistene og peberkornene. Hæld resten af øllet i og evt. lidt vand.
  • Sæt fadet i ovnen igen, og steg dem færdig i 2 timer. Sørg undervejs for, at der hele tiden er noget væde i fadet.
  • Når svineskankene er færdige hældes væden over i en skål.
  • Er sværene ikke er sprøde placeres svineskankerne i et andet fad, som sættes i ovnen under grill, hvor de vendes indtil sværene er sprøde.
  • Tag dem ud igen, og skær kødet af og anret det sammen med benet på fadet med grøntsagerne i, og server det hele på en gang.

Sauce

  • Kom smørret i en gryde ved mellem varme.
  • Når det er smeltet drysses melet over, hvor man lader det falde til bunds inden der piskes rundt.
  • Lad smørblandingen ”brænde” lidt for, at fjerne melsmagen.
  • Hæld mælken i, og pisk rundt.
  • Kom dernæst væden fra fadet i lidt af gangen indtil man har den ønskede sauce konsistens.
  • Mangler der væde hældes evt. lidt mælk eller øl i.
  • Smag til med salt, peber og honning.