Udskriv

Hasselback Kartofler

Det gode ved hasselback kartofler er, at man kan give dem smag af f.eks. hvidløg, krydderurter, komme en klat creme fraiche på toppen ved servering, rive lidt ost over dem og meget andet.
Ret Tilbehør, Grøntsager, Opskrift
Køkken Dansk
Keyword Hasselback Kartofler, Tilbehør, Kartofler, Rodfrugter, Sauce, Sovs
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 500 – 600 g. kartofler
  • 4 spsk. smør eller olivenolie hvis man ikke ønsker at bruge smør
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kviste frisk timian eller 2 kviste rosmarin eller 6 salvieblade
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne.
  • Skær tynde skiver 2/3 ned i bunden af hver kartoffel. Som tip kan man skære lidt af bunden af en kartoffel, og sætte en kødnål igennem på langs som stopper når man skærer ned i kartoflerne. Brug ikke den bedste kniv til dette.
  • Placer kartoflerne i et ildfast fad, hvor der er plads til dem alle.
  • Kom smørret i en lille gryde sammen med hvidløget der er skrallet og skåret i mindre stykker og enten timian, rosmarin eller salvie efter smag.
  • Smelt smørret langsomt, så det aftager smag af hvidløg og krydderurter.
  • Bruger man olivenolie skal dette ikke varmes op, men man kan lade det stå en times tid på køkkenbordet for, at trække smag af hvidløg og krydderurter.
  • Smør hver kartoffel med det smeltede smør.
  • Drys kartoflerne med havsalt.
  • Opvarm en ovn til 200, og bag kartoflerne i ovnen i ca. 45 - 60 minutter, indtil de har fået en gylden og sprød overflade.

Noter

Kartoflerne kan som tilbage i 80´erne bruges som tilbehør til mange forskellige retter, men jeg synes de er bedst til kalve/oksekød, lammekød og fjerkræ.