Udskriv

Ovnstegt Lammekølle

Hvordan er det nu lige man tilbereder den perfekte lammekølle på ca. en time, som er mør? Det er ikke særligt svært, da kernetemperaturen på kødet skal være 62 grader for rosa, og hvor den hviler inden den skæres ud.
Ret Lam, Hovedret, Frokost, Kød
Køkken Dansk
Keyword Lammekølle, Ovnstegt, Påskefrokost, Marineret Lammekølle
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 1,2 kg lammekølle
  • 1 spsk. frisk hakket rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • Saften fra 1 citron
  • Saften fra ½ appelsin
  • 1 nip safran
  • ½ - 1 dl. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag lammekøllen ud af køleskabet mindst en time før tilberedning for, at den får stuetemperatur.
  • Hak rosmarinen fint, og gør det samme med hvidløgsfedene.
  • Bland rosmarin, hvidløg, citronsaft, appelsinsaft, safran og ½ dl. olivenolie til en marinade. Tilsæt evt. mere olivenolie såfremt marinaden bliver for tør.
  • Rids lammekøllen på fedtlaget, og masser marinaden godt ind i kødet.
  • Drys lammekøllen med salt.
  • Bag lammekøllen i ovnen ved 180 grader, uden varmluft i ca. 60 - 70 minutter indtil den har en kernetemperatur på 62 grader for rosa. Vejer lammekøllen mere end 1,2 kg. skal den have længere tid, hvilket man bør beregne. Er vægten på 2 kg skal den have ca. 100 - 120 minutter.
  • Lad køllen hvile med bagepapir og et klæde over i 10 minutter inden den skæres ud i skiver.

Noter

Hvad passer til sådan en lammekølle? En frisk tomatsalat og evt. lidt tzatziki som du kan finde her på bloggen. Det kan også være hasselback kartofler, eller græske kartofler.