Udskriv

Hvide asparges med brunet smør

Kombinationen af smørrets nøddeagtige smag og aspargesernes lette syre passer så godt sammen, og er en hurtig forret man kan smide sammen.
Ret Appetizer, Forret, Hovedret, Tilbehør, Saucer
Køkken Dansk
Keyword Asparges, Hvide Asparges, Brunet Smør, Ost, Forret
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 8 hvide asparges
  • 125 - 250 g. smør
  • 1 citron
  • Kapers
  • Tallerkensmækkere
  • Gnalling eller Havgus eller Vesterhavsost
  • 2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte.
  • Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
  • Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder.
  • Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
  • Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.
  • Skær de nederste 2 – 3 cm af bunden.
  • Kog en gryde eller pande op med 4 cm. saltet vand.
  • Kog aspargeserne i maksimum 3 minutter, hvorefter de tages op.
  • Placer dem på en tallerken og hæld lidt brunet smør over dem.
  • Kom en tsk. kapers over aspargeserne, og riv dernæst rigeligt med gnalling over.
  • Dekorer med tallerkensmækkerblade.